Április 25-én európai szinten is egyedülálló előadást rendez a Jog és Pszichológia folyóirat Korunk lelki betegségei: a depresszió és a borderline személyiségzavar címmel. Az este folyamán olyan népszerű és elismert pszichiáterek állnak a közönség elé, mint dr. Fridél Mária, valamint Magyarország egyik legnagyobb „borderline szakértője”,
dr. Keresztes Zoltán. Az esemény zárásaként pedig az Én, a megbélyegzett című könyv szerzője, Kneszl Beáta Carmen nyílt, kendőzetlenül őszinte, interaktív előadásával tárja fel a borderline szindrómával kapcsolatos személyes tapasztalatait.

Az előadások témája a hazánkban oly sokakat érintő, azonban még a betegek közvetlen környezetének is nehezen felismerhető és a társadalom által gyakran elutasításra kerülő, sztereotípiákkal övezett olyan pszichiátriai betegségek, mint a depresszió és az egyik legmegterhelőbb személyiségzavar, a borderline szindróma.

Amint azt maguk a betegek sokszor kifejezésre juttatják nem is főként az állapotuk, hanem az őket körülvevő közeg teszi őket hátrányos helyzetűvé, a társadalomból kirekesztetté. Ez azonban nem is meglepő, hiszen gyakran még a betegek családi berkeiben is hallgatás övezi betegségüket. Erre tekintettel a Jog és Pszichológia folyóirat első rendezvényének célja a társadalom, legfőképpen az érintettek környezetének az érzékenyítése, valamint pszichiátriai ismereteinek a növelése, ezáltal is előmozdítva a betegek felépülését és társadalmi reintegrációját.

A nagy érdeklődésre szert tevő esemény további érdekessége, hogy a rendezvénynek Európa első és legnagyobb alapterületű fogyatékosbarát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé ad otthont, amely azért a nemes célért küzd, hogy egy másik hátrányos helyzetű rétegnek, a fogyatékkal élőknek és megváltozott munkaképességűeknek, teremtsen minél szélesebb körben munkalehetőséget.

Az esemény programjával kapcsolatos bővebb információk az alábbi linken érhetőek el: https://tixa.hu/Korunk-lelki-betegsegei_20170425_premierkultcafe

Kapcsolat:

dr. Kundrák Villő
főszerkesztő
info@jogespszichologia.hu