Barion Pixel
5 jel, ami arra utal, hogy túlnőttél a munkakörödön!
2017. január, 9. írta
5 jel, ami arra utal, hogy túlnőttél a munkakörödön!
Future Talents, Patai Krisztina

A megszokás nagy úr és gyakran nem is gondolkodsz el azon, hogy miért esik annyira nehezedre bemenni hétfőn vagy ünnepek után a munkahelyedre. Egyszerűen csak nem érzed jól magadat és érzed, hogy nem tölt fel az elvégzett feladatsor. De valahol dolgozni kell, a számlákat pedig fizetni kell, nyugtatod magadat. A lelked mélyén viszont tudod és érzed, hogy ez az állapot nem tarthat örökké, mert abba, ha nem is fizikálisan, de mentálisan belehalsz.


Változtatni a megszokott dolgokon nem egyszerű, munkahelyet váltani pedig stresszes és kockázatos. Mégis jó, ha figyelmezteted magadat arra, hogy egy váltás sok áldást is hozhat magával az életedbe.

Íme 5 jel, ami arra utalhat, hogy kinőtted a feladatkörödet és érdemes elkezdened játszadozni a váltás gondolatával:

1. Egy szívdobbanás nélkül végig tudod csinálni a napokat/ heteket – minden felmerülő problémára rutinosan adod meg a megoldásokat és nem mozdít ki a lelki békédből semmi, sem az ha valami nagyon jó történik, sem az ha valami nagyon nem megy úgy, ahogy kellene. Érzelmileg teljesen immúnissá váltál.

2. Nem találsz olyan kollégát magad körül, akitől tanulni tudnál – a sportolók kiemelten tudják, hogy, ahhoz hogy fejlődni tudjanak náluk jobbakkal kell megmérkőzni. Ha olyan helyen dolgozol, ahol erre nincs lehetőség, akkor miért töltenéd tovább ott a napjaidat?

3. Már belefáradtál abba, hogy elmondd az új ötleteidet – elég frusztráló amikor nem hallgatják meg a jobbításra, fejlesztésre irányuló javaslatokat vagy esetleg utána semmivé lesz a megvalósításuk. Ha úgy érzed, hogy ez visszafojt a teljesítményedben, akkor miért vesztegetnéd a tehetségedet?

4. Úgy érzed mélyrepülésben van az IQ-d ! – annyira belefeledkezel a rutin feladataidba és a munkádba, hogy már a vicceken sem tudsz nevetni, mert nem veszed észre, hogy az egy vicc smile emoticon. Ha ezen kapnád magad, vagy a barátaid figyelmeztetnének erre a jelenségre, akkor kezdd el frissíteni az életrajzodat!

5. Rég feladtad már, hogy elmagyarázd a kollégáknak miért kellene változtatni azon, ahogy eddig csináltátok – annyiszor megkaptad már, hogy de miért, eddig is így csináltuk….. hogy már bele sem kezdesz a mondandódba mert úgysem értenék meg.

Mindezekkel a jelekkel azt üzeni neked a környezeted, hogy ideje lehet a váltásnak! Jó ha tudod, hogy a munkaerő piacon rengeteg nyitott állás vár rád és több tucat új munkahelyen kipróbálhatod még magad.

A változtatás apró lépésekkel kezdődik, frissítsd vagy írd meg elsőnek az életrajzodat. Ha pedig úgy érzed hogy, ennél többre van szükséged és objektív külső támogatásra vágynál a munkahely váltási folyamat során, akkor keresd fel career coachodat vagy fejvadászodat, aki segítségedre lehet! Hidd el, megéri!