Barion Pixel

Érzelmi hullámvasút: a bipoláris zavar

Marilyn Monroe, Vincent Van Gogh, Virginia Woolf. Íme, néhány kiemelkedő alakja a bipoláris zavarnak. A „zsenik betegségeként” is titulált bipoláris zavar a hangulati élet jelentős változásával jár. Jellemzője, hogy a különböző súlyosságú depressziós, mániás, hipomániás és kevert fázisok váltakoznak, miközben eltérő hosszúságú látszólag tünetmentes periódusok is jelen lehetnek az érintett életében.

A bipoláris zavarnak több megjelenési formája van, melyek enyhébb és súlyosabb formákat ölthetnek. Melyek a megjelenési formái? Mi különbözteti meg őket? Mi okozza a bipoláris zavar kialakulását? Milyen hatással van a zavar az élet különböző területeire? Hogyan lehet az egyes epizódokat megelőzni és kezelni? Mit jelenthet a párkapcsolat, a család szempontjából, ha valakinek a családtagja bipoláris zavarral él? Hogyan lehet őt segíteni?

 A Jog és Pszichológia előadásán többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk majd választ Dr. Szekeres György PhD pszichiátertől, a Nyírő Gyula Kórház osztályvezető főorvosától, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnökétől. Az est végén lesz lehetőség kérdezni is!
Kapunyitás: 18.00-kor
Kezdés: 18.30-kor

//Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza, valamint másik időpontra, előadásra sem cserélhetők el.//

Időpont
kedd

2022. március 22.

17:30 20:00 Europe/Budapest
Helyszín

Ferencvárosi Művelődési Központ

Haller utca 27 1096
Magyarország
--Ferencvárosi Művelődési Központ--
Mutasd térképen
Szervező

Jog és Pszichológia

--Jog és Pszichológia--

Oszd meg